Fjalë Kyçe

35 mijë mërgimtarë pritet të votojnë sot

35 mijë mërgimtarë pritet të votojnë sot

35 mijë e 87 mërgimtarë do të votojnë në zgjedhjet e jashtëzakonshme që do të mbahen në Kosovë

Votimi përmes postës do të ndodhë nga 19 shtator deri më 4 tetor, ku janë aprovuar 35 mijë e 87 aplikacione. Gazeta Metro ka siguruar një dokument brenda KQZ’së ku tregon se sa persona kanë të drejtë vote nga vendet tjera ku jetojnë kosovarët.

Në Gjermani të drejt vote kanë 11.449 mërgimtarë;

Në Zvicërr 9842;

Francë 1091

Në Itali 1137

Amerikë 1020

Norvegji 323, etj.

Në lisat më poshtë të siguruara nga Gazeta Metro mund t’i shihni të gjitha shtetet ku jetojnë kosovarët dhe sa nga ta kanë të drejtë të votojnë në zgjedhjet e 6 tetorit.