Fjalë Kyçe

Bie në 138 numri i pacientëve në trajtim nga Covid-19

Bie në 138 numri i pacientëve në trajtim nga Covid-19

Shërbimi Spitalor, Klinik, Universitar i Kosovës ka njoftuar se në klinikat e QKUK-se dhe në spitalet e përgjithshme janë duke u trajtuar 138 pacientë nga Covid-19.

Sipas njoftimit 57 prej tyre janë të konfirmuar pozitiv me virus, teksa tre janë në gjendje të rëndë shëndetësore.

Njoftimi i plotë:

ShSKUK: 138 pacientë në trajtim nga COVID-19

Në QKUK, klinikat COVID, dhe në spitalet e përgjithshme, në bazë të raportit për datën 2 qershor 2021, po trajtohen 138 pacientë.

Prej tyre, 57 janë të konfirmuar me COVID-19, 3 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 99 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 86 pacientë:

1 pacientë janë në gjendje të rënduar

26 janë të konfirmuar me Sars Cov-2

71 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 23 pacientë, 1 është në gjendje të rëndë

Klinika e Pulmologjisë, 62 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 1 pacient

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 52 pacientë:

31 të konfirmuar pozitivë

28 me oksigjeno-terapi.

1 në gjendje të rëndë

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 9 pacientë

Spitali i Gjakovës, 7 pacientë

Spitali i Pejës, 17 pacientë

Spitali i Gjilanit, 9 pacientë

Spitali i Ferizajt, 3 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 3 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 4 pacientë