Fjalë Kyçe

Abdixhiku i kërkon Qeverisë sqarime shtesë rreth Lotarisë së Kosovës

Abdixhiku i kërkon Qeverisë sqarime shtesë rreth Lotarisë së Kosovës

Në seancën e jashtëzakonshme që është duke u mbajtur për lojërat e fatit, u vendos të shmanget rregullorja dhe afatet procedurale për shqyrtimin e parë dhe të dytë të Projektligjit për ndalimin e lojërave të fatit.

Kuvendi mori vendim fillimisht që shqyrtimi i parë i projektligjit dhe pas miratimit t’i dërgohet komisionit përkatës në mënyrë që shqyrtimi i dytë të bëhen prapë sot në ora 18:00.

Në emër të Komisionit Parlamentar për Buxhet dhe Financa, Lumir Abdixhiku kishte paqartësi rreth neneve për Lotarinë e Kosovës, se a duhet shfuqizuar gjithë ligji për nenet e Lotarisë së Kosovës apo vetëm nenet e lojërave të fatit.

“A po e shfuqizojmë dhe Lotarinë e Kosovës, a po e mbajmë Lotarinë? Nëse e mbajmë Lotarinë e Kosovës, atëherë në ligjin e ri duhet shtuar nenet e Lotarisë së Kosovës ose po e bëjmë proces ndryshimin e ligjit aktual dhe i shfuqizojmë vetëm nenet e lojërave të fatit. Këto dy gjëra është mirë qeveria t’i qartësojë”, tha ai.