Fjalë Kyçe

Administrata Tatimore e Suedisë i regjistron kosovarët si shtetas të Serbisë

Administrata Tatimore e Suedisë i regjistron kosovarët si shtetas të Serbisë

Kosovarët të cilët marrin leje qëndrim në Suedi, për t’u pajisur me numra personal, duhet të regjistrohen në një nga zyrat e Administratës Tatimore (Skatteverket) të këtij shteti.

Mirëpo në vend se ky institucion t’i regjistrojë kosovarët vetëm si shtetas të Kosovës, ata po regjistrohen si shtetas të Serbisë dhe kjo gjë po i shqetëson ata, shkruan Nobelpress.

Ankuesit janë duke u përpjekur që përmes metodave ligjore dhe diplomatike të marrin masa ndaj këtij problemi të cilin ata e quajnë diskriminues.

Kujtojmë se Suedia është njëra ndër shtetet që i ka ndihmuar kosovarët gjatë periudhës së luftës si dhe e ka njohur Pavarësinë e Kosovës pas 17 shkurtit të vitit 2008.