Fjalë Kyçe

Mbi gjysmë miliardë euro humbje e presin Serbinë me 2019 nëse vazhdon taksa

Mbi gjysmë miliardë euro humbje e presin Serbinë me 2019 nëse vazhdon taksa

Serbia vazhdon të ankohet në Bruksel dhe gjithandej ku mundet për taksën 100 për qind ndal mallrave serbe të vendosur nga Qeveria e Kosovës.

Kur kanë mbetur edhe dy ditë pa u bërë një muaj që kjo taksë është vendosur, Serbia ka filluar t’i bëjë llogaritë për humbjet që po i pëson.

“Nëse vazhdon taksa e Kosovës 100 % për mallrat e Serbisë, ekonomia serbe në vitin që vjen do të ketë humbje më shumë se 514 milionë euro”. Kështu ka thënë kryeministrja e Serbisë, Ana Bërbaniq.