Fjalë Kyçe

Izraelitët mbërrijnë në Hënë

Izraelitët mbërrijnë në Hënë

49 ditë pas nisjes nga Toka, sot më 11 prill, rreth orës 21.00, anija hapësinore izraelite Beresheet do të nisë manovrën e fundit për t’u ulur në sipërfaqen e Hënës, duke e shndërruar kështu Izraelin në vendin e katërt që e realizon këtë udhëtim ndërplanetar pas Rusisë, SHBA-së dhe Kinës, transmeton Koha.net.

Ky është një hap historik për Izraelin, këtë shtet aq të vogël në krahasim me tri të tjerat shtete që kanë dërguar anijet e tyre në të vetmin satelut natyror të Tokës.

Ky projekt ka kushtuar 100 milionë dollarë dhe mund ta ndiqni drejtpërdrejt në këtë vegzë: