Fjalë Kyçe

Arbëreshët nderojnë heronjtë në Prekaz

Arbëreshët nderojnë heronjtë në Prekaz

Grupi i arbëreshëve që kanë ardhur për vizitë në Kosovë, të dielën së bashku me përfaqësues të komunës së Skenderajt, kanë vizituar kompleksin memorial” Adem Jashari”, në Prekaz.

Rosario Petta, përfaqësues i arbëreshëve, njëherësh edhe kryetar i Komunës Piana Degli Albaneze në Itali, tha se secili arbëresh e ka për obligim që të nderojë heronjtë, që dhanë jetën për liri.

Petta tha se është hera e dytë që vjen në kompleksin memorial “Adem Jashari”, për të nderuar familjen Jashari.

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj e ka emëruar këshilltar të jashtëm, para pak ditëve Rosario Petta, i cili është edhe kryetar i Komunës Piana Degli Albaneze në Itali.

Ndryshe, grupi i arbëreshëve të Italisë, gjatë ditës do të bëjnë homazhe te varri i ish-presidentit Ibrahim Rugova dhe do të vizitojnë rezidencën e Ibrahim Rugovës.