Fjalë Kyçe

Arrestohet arsimtari i dyshuar për keqpërdorimin e 16 vjeçares

Arrestohet arsimtari i dyshuar për keqpërdorimin e 16 vjeçares

Në vazhdën e hetimeve të këtij rasti, në konsultim me prokurorin kompetent, hetuesit e Inspektorati Policor i Kosovës, kanë ndërmarrë në vazhdimësi veprime hetimore drejt ndriçimit të plotë të rastit.

Në kuadër të këtyre veprimeve hetimore, sot është ftuar për intervistë edhe një i dyshuar tjetër për këtë rast ( me inicialet Sh. Xh – i cili nuk është zyrtar policor). Pas intervistimit të këtij të dyshuari, të njëjtit më vendim të prokurorit i është caktuar masën e ndalimit për 48 orë. Arrestimi i të njëjtit nga hetuesit e IPK-së është bërë me dyshimin se i njëjti ka kryer veprën penale “keqpërdorimi seksual duke keqpërdorur pozitën, autoritetin apo profesionin (e paraparë në nenin 239 të Kodit Penal).

Hetimet nga Inspektorati Policor lidhur me këtë rast do të vazhdojnë edhe lidhur me dyshimet për përfshirjen e të dyshuarve të tjerë në këtë rast.

Ndërsa, një ditë më parë, IPK-ja ka arrestuar edhe zyrtarin policor – punonjës në stacionin policor në Drenas (me gradën e rreshterit). Hetimet nga Inspektorati Policor lidhur me këtë rast do të vazhdojnë edhe lidhur me dyshimet për përfshirjen e të dyshuarve të tjerë në këtë rast. Ditën e martë në media u raportua se e mitura nga Drenasi ishte keqpërdorur seksualisht nga profesori SH. XH dhe nga hetuesi policor V. V, ky i fundit e kishte lënë shtatzënë të miturën e pastaj e kishte detyruar që të abortojë.