Fjalë Kyçe

Asgjësohen fermat e pulave të infektuara me grip

Asgjësohen fermat e pulave të infektuara me grip

1,670 shpezë janë asgjësuat në një fermë në Hoqë të Vogël të Rahovecit nga Agjensioni i Ushqimit dhe Veterinarisë.

Kjo për shkak se ato ishin të infektuara me gripin e shpezëve, H5N8. Një aksion nga AUV-i është kryer edhe në 9 ferma të tjera për shkak të rrezikut të shpërndarjes se këtij gripi në Kosovë.

E pronari i kësaj ferme, Masar Shala, po shpreson në ndihmën e shtetit Zëdhënësi i AUV-it, Lamir Thaçi, e konfirmoi për Klanin përmes telefonit se aksioni i tillë u realizua vetëm në disa ferma private, por jo edhe në ato komerciale.