Fjalë Kyçe

BIK-u nis konvojin e parë të ndihmave drejt Shqipërisë

BIK-u nis konvojin e parë të ndihmave drejt Shqipërisë

Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti”, e cila funksionon në kuadër të Bashkësisë Islame të Kosovës, sot ka nisur konvojin e parë të ndihmave për vendet e prekura nga tërmeti i 26 nëntorit në Shqipëri.

“Komvoji me ndihma përmbante gjëra ushqimore, ilaçe, veshmbathje, batanije dhe gjëra të tjera të nevojshme. Këto ndihma në koordinim me Komunitetin Mysliman të Shqipërisë u dorëzuan në depon e rezervave shtetërore të shtetit”.

Përpos këtyre ndihmave, Bashkësia Islame e Kosovës nesër në të gjitha xhamitë e Kosovës do të kërkojë mjete financiare për të prekurit e tërmetit.