Fjalë Kyçe

 Bora nuk e pastron ajrin, kjo është ndotja momentale në Prishtinë

 Bora nuk e pastron ajrin, kjo është ndotja momentale në Prishtinë

Me reshjet e borës, të gjithë mendonin se do të ulet ndotja e ajrit në Prishtinë, por kjo nuk po ndodh.

Edhe pse me temperatura në minus, cilësia e ajrit në Prishtinë nuk ka ndryshuar, shkruan lajmi.net.

Në bazë të matjes së fundit që është bërë në ora 10:00 nga matësi i Cilësisë së Ajrit nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, ndotja e ajrit në kryeqytet është e pashëndetshme.

Sipas kësaj matje, në ora 10:00 në Prishtinë ndotja e ajrit ka arritur shkallën 173 PPM, shkruan lajmi.net.

Kjo shkallë e ndotjes është e dëmshme për fëmijët dhe të rriturit që kanë probleme shëndetësore respirative.

Për këtë kategori e sidomos këshillohet që prindërit të mos i lënë fëmijët e tyre të dalin në ambiente të hapura.