Fjalë Kyçe

Borell raporton për dialogun midis Kosovës dhe Serbisë

Borell raporton për dialogun midis Kosovës dhe Serbisë

Nesër në Bruksel, shefi i diplomacisë evropiane, Josep Borrell, do t’u paraqesë një raport ministrave të punëve të jashtme të vendeve anëtare të BE mbi gjendjen e dialogut midis Kosovës dhe Serbisë.

Borrell do të informojë BE-në për lëvizjet e fundit të Bashkimit në bashkëpunim me partnerët në Ballkanin Perëndimor.

Sipas zyrtarëve të Këshillit të Ministrave të Bashkimit, Borrell do të paraqesë një raport për shkak të vizitës së fundit të emisarit special të BE-së për dialog, Mirosllav Lajçak në Prishtinë dhe Beograd.

Ata deklaruan se diskutimi i shefave të diplomacisë së anëtarëve të BE-së mbi dialogun dhe zhvillimet në lidhje me zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit nga partnerët e BE nuk është parashikuar, por gjithashtu se nuk përjashtohet.

Agjenda e sesionit ministror përfshin gjithashtu marrëdhëniet me Rusinë, pas futjes së fundit të sanksioneve të reja evropiane kundër Moskës, përpjekjet për të stabilizuar marrëdhëniet me Turqinë pa futjen e sanksioneve, pandeminë e virusit koronar dhe çështje të tjera botërore.

Burimet e BE-së konfirmuan gjithashtu se presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Layen dhe Borel, do të bisedojnë me sekretarin e Shtetit, Anthony Blinken, i cili vjen në Bruksel për një takim të shefave të diplomacisë së anëtarëve të NATO-s.

Sipas deklaratës së Departamentit të Shtetit, Blinken do të diskutojë me kolegët e tij nga NATO hapat me të cilët partnerët e Atlantikut po përpiqen të frenojnë pandeminë e virusit koronar dhe të mbështesin rimëkëmbjen e qëndrueshme të ekonomisë botërore dhe do të shkëmbejë mendime për zgjidhjen e kriza e klimës dhe forcimi i demokracisë.