Fjalë Kyçe

Në këtë viti Klinika Emergjente pritet të bëhet me objekt të ri

Brenda këtij viti pritet të përfundojë ndërtimi i objektit të ri të Klinikës Emergjente në Shërbimin Spitalor Klinik e Universitar të Kosovës.

Këtë e ka bërë të ditur për Radio Kosovën Albatrit Matoshi, këshilltari i ministrit të Shëndetësisë, Uran Ismaili. Sipas tij, klinika me pajisjet moderne, do të plotësojë nevojat e shumta të qytetarëve që kërkojnë trajtime emergjente.

Klinika Emergjente në Shërbimin Spitalor Klinik e Universitar të Kosovës brenda një viti trajton mbi 60 mijë pacientë, prandaj ishte paraqitur nevoja për ndërtimin e një klinike të re.

Albatrit Matoshi, këshilltar i ministrit të Shëndetësisë, Uran Ismaili, tha për Radio Kosovën se brenda vitit pritet që Shërbimit Spitalor Klinik e Universitar t’i shtohet edhe klinika emergjente e re, si klinika më moderne në vend. Sipas tij, kjo klinikë, me një hapësirë më të gjerë, do t’i plotësojë nevojat e qytetarëve, të cilët kërkojnë trajtim mjekësor brenda një viti.

“Me lëshimin e klinikës së re emergjente kjo klinikë pritet që të jetë në dispozicion të shumë qytetarëve të cilët kanë nevoja të tilla. Po ashtu, kjo klinikë do të jetë e pajisur me aparatura moderne dhe staf të mirë trajnuar që të jenë në dispozicion të qytetarëve tanë 24 orë në ditë”, tha Matoshi.

Ndërkaq, drejtori i Klinikës Emergjente në SHSKUK, Basri Lenjani, tha se Klinika Emergjente e re do të ketë shtatë departamente.

“Departamentin e Diagnostikës – Laboratorike – Radiologjike, Departamenti i Triazhimit, Departamenti i Reanimacionit, Departamenti për goditje në zemër, Departamenti për goditje në tru, Departamenti për lëndimet neuro – sipnale, Departamenti për traumatologji, Departamenti për qendrën nacionale të djegieve dhe departamenti për toksikologji”, tha Lenjani.

Klinika Emergjente e re do të ketë 20 salla operative. Lenjani ka vënë në dukje se krahas kësaj, kanë kërkuar të bëhen mbi 60 specializime të kuadrit të ri, si staf i nevojshëm për klinikën e re.