Fjalë Kyçe

Britania e Madhe paralajmëron rrezik për shtetasit e saj nëse udhëtojnë në Kosovë, veçanërisht në veri

Britania e Madhe paralajmëron rrezik për shtetasit e saj nëse udhëtojnë në Kosovë, veçanërisht në veri

Ministria e Jashtme e Britanisë ka këshilluar qytetarët e vet që të mos udhëtojnë për në Kosovë, veçanërisht në komunat e Zveçanit, Zubin Potokut dhe Leposaviqit dhe në pjesën veriore të qytetit të Mitrovicës, njofton Klan Kosova.

“Protestat mund të kthehen në të dhunshme dhe duhet të kujdeseni nëse shihni turma të mëdha njerëzisht gjatë tensioneve të larta politike në qytet. Kontrolloni mediat lokale, konsultohuni me udhëzuesit e hoteleve për këshilla dhe rregullisht rishikoni informacionin me përditësime”, shkruan Ministria.

“Ka pasur përleshje të dhunshme në veri të Kosovës dhe incidente që përfshijnë granata dhe shpërthime të automjeteve në Mitrovicën veriore. Jini të kujdesshëm dhe shmangni tubimet publike, veçanërisht rreth zonës së Austerlitz që ndan veriun dhe jugun e Mitrovicës”.

“Ju nëse udhëtoni nga Serbia në Kosovë dhe të ktheheni përsëri, me siguri do të hasni probleme kur hyni në Serbi nga Kosova nëse pasaporta juaj tregon se keni hyrë në Kosovë drejtpërdrejt nga ndonjë vend tjetër përveç Serbisë. Nëse tensionet ngrihen në veri është më mirë të shmangim kalimin kufitar (Leposaviq dhe Zubin Potok)”.

“Në Kosovë ekzistojnë mina tokësore dhe mjete të tjera të pashpërthyera, megjithëse të gjitha rrugët dhe gjurmët janë pastruar”.

“Terroristët ka të ngjarë të përpiqen të kryejnë sulme në Kosovë. Shumica e vizitave në Kosovë janë pa probleme”.

“Nëse jeni jashtë vendit dhe keni nevojë për ndihmë urgjente nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar, kontaktoni ambasadën, konsullatën ose komisionin më të afërt britanik. Shërbimet konsullore janë të kufizuara në pjesë të Kosovës ku ne këshillojmë të mos udhëtoni. Merrni një udhëtim gjithëpërfshirës dhe sigurim mjekësor para se të udhëtoni”.

Paralajmërimi u bë që nga data 25 mars të këtij viti.