Fjalë Kyçe

Debati duhet të zhvendoset nga koeficientet te kriteret

Debati duhet të zhvendoset nga koeficientet te kriteret

Projektligji për pagat në sektorin publik duket se vështir të kënaq të gjithë kategoritë e të punësuarve që paguhen nga buxheti i shtetit. Analistët mendojnë se as ligji i ri nuk do të ketë efekt për krijimin e një administrate më efikase.
Bekim Salihu, analist në Insitutin GAP, shprehet se debate duhet të zhvendoset nga koeficientet te kriteret.
‘Në Kosovë asnjëherë nuk është bërë ndonjë vlerësim për “kthimin e vleres së paras” çka nënkupton parat e investuara edhe ato nëpërmjet pagave a kanë gjeneruar me cilesi të shërbimeve dhe arritjes së objektivave. Kjo tek ne është e domosdoshme në komuna, qeveri, agjenci e kompani. Gradualisht debati duhet të zhvendoset nga koeficientet të kriteret, këto të fundit duhet të prodhojnë administrat e shërbime cilesore e njerez të merituar e të profesionalizuar’, ka shkuar Salihu në llogarinë e tij në Facebook.