Fjalë Kyçe

Demi për lojërat shpërblyese ku dhurohen vetura e banesa: A i monitoron dikush?

Demi për lojërat shpërblyese ku dhurohen vetura e banesa: A i monitoron dikush?

Analisti dhe drejtori i GAP-it, Agron Demi së fundmi ka reaguar rreth një dukurie mjaftë shqetësuese në vendin tonë.

Përmes një postimi në Facebook, Demi ka ngritur çështjen e organizimit të lojërave shpërblyese ku qytetarët shpërblehen me dhurata të ndryshme e deri tek patundshmëritë.

Postimi i plotë:

Bizneset të cilat organizojnë loja shpërblyese, si jahta, vetura të Teslas, apartmente çdo muaj, vetura Fiat çdo javë…a marin leje për këtë veprimtari dhe a i monitoron ndokush? Një funksionn që do të duhej ta kryente për shembull Llotaria e Kosovës ose ndoj institucion tjetër.

Edhe Ligji për ndalimin e lojërave të fatit a ish dashtë me prekë edhe këtë veprimtari?

Përndryshe, nëse nuk ka ndoj procedurë verifikimi e monitorimi, këto janë skema mashtruese goxha të mëdha.