Fjalë Kyçe

Detaje të reja, ja pse u rrëzua avioni i Emiliano Sala

Detaje të reja, ja pse u rrëzua avioni i Emiliano Sala

Dega e Hetimit të Aksidenteve Ajrore ka raportuar se Emiliano Sala dhe piloti David Ibbotson ishin ekspozuar ndaj monoksidit të karbonit para se avioni i tyre të rrëzohej në 21 janar.

Pas hetimit të tyre, AAIB pretendon se ata kanë gjetur gazin e rrezikshëm pasi kanë ekzaminuar trupin e argjentinasit, i cili u gjet disa ditë pas përplasjes.

“Testet e toksikologjisë zbuluan se pasagjeri kishte një nivel të lartë të ngopjes së COHb (produkti i kombinuar i monoksidit të karbonit dhe hemoglobinës)”, thuhet në raportin e AAIB, transmeton lajmi.net.

“Konsiderohet e mundshme që piloti gjithashtu do të ishte ekspozuar ndaj monoksidit të karbonit”.

“Buletini Special përfshin informacione faktike të vërtetuara të mbledhura në fazat e hershme të hetimit tonë”.

“Ai gjithashtu shpjegon lejet e avionëve dhe kërkesat e licencimit të pilotëve për një aeroplan të regjistruar nga SH.B.A. që kryen një fluturim ndërkufitar brenda Evropës me një pasagjer në bord”.

AAIB planifikon të publikojë një raport përfundimtar kur të përfundojë hetimin e tyre, i cili tashmë ka kaluar 205 ditë.