Fjalë Kyçe

Detyruan gratë të blejnë dorëza, pas reagimeve MSH merr masa

Detyruan gratë të blejnë dorëza, pas reagimeve MSH merr masa

Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës (SHSKUK) njofton se, pas bartjes së buxhetit për barna dhe material shpenzues nga Ministria e Shëndetësisë tek SHSKUK, ka ndërmarrë të gjitha masat për furnizim me barna dhe material shpenzues, duke iniciuar procedura rekorde të prokurimit për shumë artikuj.

Përmes një komunikate për media, SHSKUK ka bërë të ditur se janë procedurat e prokurimit, të bazuara në Ligjin për prokurim publik që institucioni është i obliguar t’u përmbahet.

“SHSKUK, ka filluar edhe procedurat për blerje emergjente deri në nënshkrim të kontratave të reja. Me disa nga artikujt veç jemi furnizuar në fundjavë, siç janë dorezat, shiringat, përderisa në fillim javës do të ketë furnizim edhe për shumë artikuj tjerë emergjent. Janë marrë hapa konkret dhe përmes blerjes emergjente të sigurohen artikujt në fjalë”, theksohet në komunikatë.

Tutje bëhet e ditur se artikujt janë siguruar me blerje emergjente deri në lidhjen dhe zbatimin e kontratave që janë iniciuar.