Fjalë Kyçe

Dhunë nëpër shkolla, 106 raste vetëm në kryeqytet

Dhunë nëpër shkolla, 106 raste vetëm në kryeqytet

Kjo rrahje ndodhi në dhjetor të 2018’tës.

Disa po rriheshin e të tjerë po xhironin, e të gjithë së bashku ishin nxënës të shkollës fillore “Hasan Prishtina” në kryeqytet.

Mirëpo ky nuk është rasti i vetëm i dhunës në mes nxënësve gjatë vitit të kaluar.

Në një përgjigje me shkrim, nga Policia e Kosovës, tregojnë se numri i dhunës në shkolla dhe përreth ishte me qindra gjatë vitit 2018.

Sipas këtyre të dhënave, raste të raportuara për dhunë ndaj fëmijëve, kanë qenë gjithsej 244.

E rregulluar nga Qeveria e Kosovës, për ta parandaluar dhunën, duhet të veprojnë rrjeti i brendshëm; shkollat dhe ai i jashtëm; ministria, policia e mekanizma të tjerë.

Mirëpo sipas Petrit Tahiri, nga Qendra për Arsimin e Kosovës, problemet e dhunës nuk po zgjidhen.

Tahiri thotë se raportimi mungon, sidomos nga rrjeti i brendshëm, për shkak se drejtorët e shkollës frikësohen për prishje të imazhit.

Tahiri tregon se një hulumtim i realizuar në Prishtinë, rezultatet tregojnë që 50% e mësimdhënësve nuk janë të gatshëm t’i trajtojnë rastet e dhunës fizikë në shkollë.