Fjalë Kyçe

Doarsa Kica-Xhelili ia kërkon dorëheqjen anëtarit të Bordit të RTK-së

Doarsa Kica-Xhelili ia kërkon dorëheqjen anëtarit të Bordit të RTK-së

Deputetja e Kuvendit nga radhët e Vetëvendosjes, Doarsa Kica Xhelili, gjatë mbledhjes së Komisionit për Administratë Publike, i është drejtuar kryetarit të Bordit të RTK’së, Sali Bashotës, duke i kërkuar dorëheqjen.

Në mbledhjen e fundit pran Komisionit për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim, RTK ka raportuar për veprimtarin e vet për vitit 2020.

Gjatë kësaj mbledhje deputetja e Doarsa Kica Xhelili tha se ky bord i kishte së paku tri shkelje të Ligjit për RTK’në, saktësisht neni 29 i ligjit, ku flitet për kompetencat e Bordit.

E gjatë mbledhjes, deputetja ia kërkoi dorëheqjen kryetarit të Bordit duke i thënë “A je i gatshëm të japësh dorëheqje?”.

“Nëse të ftoj pas dy muajsh dhe ende s’ke bërë asgjë për këto shkelje, a jeni i gatshëm të jepni dorëheqje”, ka pyetur Kica Xhelili.