Fjalë Kyçe

Dy anesteziologë lëshojnë punën në QKUK, në largim edhe një anesteziologe tjetër

Dy anesteziologë lëshojnë punën në QKUK, në largim edhe një anesteziologe tjetër

“Trendit” të ikjes së mjekëve nga Institutcionet Shëndetësore Publike i janë bashkangjitur edhe dy anesteziologët e Klinikës së Anesteziologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Anesteziologët, Burhan Hadri dhe Dafina Matoshi e kanë lëshuar punën në Klinikën e Anesteziologjisë.

Lajmin për ikjen e anesteziologëve e ka konfirmuar drejtori i Klinikës së Anesteziologjisë, Gazmend Spahija.

Ai thotë se largimi i anesteziologës së tretë ende nuk është zyrtar.

“Më 26 shtator largohen, por për momentin janë në pushim vjetor. Anesteziologia tjetër ende nuk e ka nënshkruar vendimin zyrtar për dorëheqje, doktoresha Myzejene Kryeziu”, konfirmon drejtori për Gazetën Shneta.

Në tre vitet e fundit punën në QKUK e kanë lëshuar 16 anesteziologë. Aktualisht QKUK ka 48 anesteziologë, të cilët janë të pamjaftueshëm.

Gjatë këtij viti mbi pesë anesteziologë e kanë lëshuar punën në QKUK, me arsyetimin se kushtet në klinika janë të rënda, pagë e ulët e ngarkesë e lartë në punë.