Fjalë Kyçe

E pranon Hasani: Kemi pasur presione të shumta në hartimin e Projektligjit për Paga

E pranon Hasani: Kemi pasur presione të shumta në hartimin e Projektligjit për Paga

Kryetari i Kosmisionit për Administratë Publike Nait Hasani, ka bërë thirrje që të votohet projektligji për paga në senacën e sotme të Kuvendit.

Hasani, ka thënë se se ëshët me rndës që ky projektligj të rregullojë dhe të harmonizoj pagat në sektorin publik, shkruan Gazeta Alo.

Sipas tij, Komisioni gjatë punës së këtij projektligji ka pasur presione të shumta

“Është me rëndësi të rregullojë dhe të harmonizoj pagat në sektorin public. Është ligji më I rëndëisshëm”, ka thënë ai.

“Komisioni ka pas presione të jashtëzakonshme në këtë projektligj, dhe po kërkoj që ky projektligj që për 20 vite ka aps anarki të pagave në Kosovë ta rregullojmë dhe ta zgjidhim. Kërkoj që ky projektligj të miratohet me të gjtiha amandamentet”, ka deklaruar Hasani në seancën e sotme.

Ai ka pranuar që pothuajse të gjitha amandamentet që janë sjellë nga insittucionet e tjera ajnë inkorporuar në këtë projektligj.

“Shumica e të gjitha amansamenteve që janë sjellë nga të tjerët pothuajse jan inkoropru. Kemi pas presione nga isntitucione të dnryshme të shtetit të cilët anë tentuatt ti ruajnë ose t’i rriten pagat. Parimi i ëktij ligji për pagë e njëjtë për punë të njëjtë”, ka thënë ai./Gazeta Alo/