Fjalë Kyçe

Edhe Kosova me Qendër Astronomike

Edhe Kosova me Qendër Astronomike

Disa objekte të hapësirës, shumë shpejt do të mund të vrojtohen edhe nga kosovarët.

Kjo do të bëhet e mundur me ndërtimin qendrës së parë astronomike në Kosovë, projekt ky i cili pritet të përfundoi deri kah fundi i verës së këtij viti.

Ky objekt i cili do të jetë një derë drejt universit, do të përbëhet nga planetariumi dhe observatori.

Projektimi i Qendrës Astronomike të Kosovës, u ndihmua edhe nga inxhinierë të NASA’s.