Fjalë Kyçe

Edhe prokuroritë vendosin ta reduktojnë punën dhe ta bojkotojnë Qeverinë

Edhe prokuroritë vendosin ta reduktojnë punën dhe ta bojkotojnë Qeverinë

Pas vendimit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGJ) për ta reduktuar punën dhe për ta bojkotuar Qeverinë si pasojë e vendimit të saj për uljen e pagave në sistemin gjyqësor, të njëjtën gjë ka vendosur të mërkurën ta bëjë edhe Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK).

KPK-ja ka mbajtur një takim të jashtëzakonshëm pas vendimit të Qeverisë, derisa atë e ka vlerësuar si ndërhyrje flagrante në pavarësinë e sistemit prokurorial.

“Në këtë takim Këshilli Prokurorial i Kosovës ka nxjerrë vendim ku kërkon nga Qeveria e së Republikës së Kosovës që menjëherë të anulojë vendimin Nr. 03/109 të datës 23 nëntor 2022. Në ndërkohë, puna e prokurorive do të reduktohet dhe do të vazhdojë vetëm me shërbime esenciale, po ashtu Këshilli dhe prokuroritë do të pezullojnë të gjitha format e bashkëpunimit me përfaqësuesit e Qeverisë së Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftimin e KPK-së.

Sipas KPK-së, nëse ky vendim nuk shfuqizohet deri me 8 dhjetor 2022, Këshilli do të do të vendosë për masa tjera më radikale.