Fjalë Kyçe

Ekspozimi ndaj ajrit të ndotur mund të ketë pasoja edhe në pasardhës

Ekspozimi ndaj ajrit të ndotur mund të ketë pasoja edhe në pasardhës

Një ekspozim i prindërve në ajër të ndotur para konceptimit mund të shkaktojë probleme të zemrës për gjeneratën e ardhshme, sugjeron një studim i ri.

Të pyetur për rreziqet e mundshme shëndetësore për fëmijët e njerëzve të ekspozuar në mënyrë rutinore ndaj ajrit të ndotur, studiuesit nga Universiteti Shtetëror i Ohajos studiuan efektet e ajrit të pista në minj, transmeton lajmi.net.

Ata gjetën një bollëk të provave të dëmtimit të pasardhësve të prindërve që merrnin frymë në mënyrë rutinore në ajrin e ndotur.

“Kemi gjetur se këta pasardhës kanë pasur një sërë problemesh të zemrës gjatë jetës së tyre dhe efektet kanë qenë mjaft të fuqishme”, tha Loren Wold, drejtor i hulumtimeve biomjekësore në Kolegjin Shtetëror të Infermierisë të Shtetit Ohio.

Megjithëse kërkohet më shumë kërkime në kafshë, ky studim gjithashtu hap derën për të eksploruar rolin e ndotjes së ajrit në shëndetin e gjeneratave të ardhshme, tha kryesuesi i studimit.