Fjalë Kyçe

Ende nuk dihet nëse do të fillojë mësimi me prezencë fizike, do të vendoset në mbledhjen e Qeverisë

Ende nuk dihet nëse do të fillojë mësimi me prezencë fizike, do të vendoset në mbledhjen e Qeverisë

Ministrja e Arsimit Arbërie Nagavci ka thënë se vendimi përfundimtar për nisjen e procesit mësimor më 13 shtator me prezencë fizike do të merret në mbledhjen e radhës të qeverisë.

Megjithatë, Nagavci ka lënë të nënkuptohet se rekomandimet e profesionistëve shëndetësorë janë që procesi mësimor të mos nisë me prezencë fizike të hënën e ardhshme.

“Megjithatë, në takimin e fundit me Ministrin e Shëndetësisë dhe përfaqësues kompetent, u njoftova se rekomandimet e fundit të profesionistëve shëndetësor, sipas raportit të sotëm të IKSHP-së, janë që të vazhdohet me të njëjtat masa edhe për një periudhë të caktuar, deri në përmirësimin e situatës me pandeminë dhe rivlerësimin e masave. Natyrisht se ne do të respektojmë rekomandimet e profesionistëve shëndetësor dhe vendimi përfundimtar për këtë çështje, do të vendoset në mbledhjen e radhës së Qeverisë”.

Ajo theksoi se synimi është që institucionet shkollore të hapen sa më parë dhe mësimi të realizohet me prezencë fizike.

“Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit bashkë me Drejtoritë Komunale të Arsimit dhe udhëheqësit e shkollave, i ka bërë të gjitha përgatitjet e nevojshme për fillimin e vitit të ri shkollor.

Është rishikuar dhe publikuar “Udhëzuesi për organizimin e mësimit për vitin shkollor 2021/2022 në kushtet e Pandemisë COVID-19” dhe i njëjti është dërguar edhe në drejtoritë komunale të arsimit”.

“Udhëzuesi mundëson organizimin e mësimit sipas kushteve epidemiologjike në vend duke përfshirë edhe kushtet e rihapjes së institucioneve edukativo-arsimore me masa të shtuara për shëndetin publik, kushte të mbylljes së pjesshme apo kushte të mbylljes së plotë për shkak të rrezikshmërisë së shëndetit nga COVID-19.

Po ashtu, janë shpërndarë tekstet shkollore si dhe janë përgatitur shkollat për fillimin e procesit mësimor. Siç e kemi thënë edhe më herët, synimi ynë është që institucionet shkollore të hapen sa më parë dhe mësimi të realizohet me prezencë fizike”.

Ajo bëri thirrje që të respektohen masat kundër COVID-19, derisa shtoi se përveç punëtorëve arsimorë duhet të vaksinohen edhe prindërit sepse ashtu mbrohet më mirë shëndeti i fëmijëve.

“Të gjithë jemi dëshmitarë se varianti Delta po shpërndahet shumë më shpejt sesa versionet e mëhershme dhe po transmetohet e po prek edhe moshat e hershme, andaj duhet të respektojmë në përpikmëri të gjitha rekomandimet e masat dhe të sigurohemi se rikthimi i fëmijëve në shkolla të jetë i sigurtë”.

“Si ministre e Arsimit përgëzoj të gjithë mësimdhënësit dhe stafin tjetër të shkollave, që janë vaksinuar tashmë dhe u bëj thirrje për vaksinim jo vetëm atyre punëtorëve të arsimit të cilët deri tash nuk janë vaksinuar, por edhe prindërve, ta shfrytëzojnë këtë të drejtë sepse vetëm kështu ruajnë shëndetin e tyre dhe të tjerëve”.