Fjalë Kyçe

Gërvalla për ambasadorët e shkarkuar: S’do të ketë vakum institucional

Gërvalla për ambasadorët e shkarkuar: S’do të ketë vakum institucional

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, ka thënë se nuk do të ketë vakum institucional pas shkarkimit të 12 ambasadorëve të emëruar politikisht.

Ajo ka thënë se afati i kthimit të tyre në Kosovë është data 30 gusht.

“Kthimi i ambasadorit dhe dërgimi i ambasadorit do të kalojë në procedurat e pranim-dorëzimit të tyre”, ka thënë ajo. “Vakum institucional në përfaqësim nuk do të ketë. Nuk kam çfarë të bëjë me Australinë, nuk mund ta kthejë kohën e qeverive të kaluara. Nuk dyshoj në integritetin e ambasadorëve te liruar nga detyra”, ka thënë ajo.

Deputetja Ariana Musliu-Shoshi e ka pyetur Gërvallën nëse i di procedurat e emërimit të ambasadorëve. Ajo ka shtuar se kjo tregon papjekurinë e Gërvallës në politikën e jashtme.