Fjalë Kyçe

Gjashtëmijë nxënës dhe 1 mijë e 500 nxënës të infektuar me Covid-19 në Kosovë

Gjashtëmijë nxënës dhe 1 mijë e 500 nxënës të infektuar me Covid-19 në Kosovë

Zëvendësministrja e Arsimit Maloku-Bërdyna, njoftoi se me Covid-19 janë infektuar mbi 6000 nxënës dhe afër 1500 mësimdhënës.

Sikurse krejt popullatën, Covid-19 po i prekë edhe fëmijët.

Si shkak i kësaj janë mbyllur disa shkolla në krejt vendin.

Për këtë gjatë ditës foli në një konferencë, zëvendësministrja e Arsimit, Edona Maloku Bërdyna.

Maloku-Bërdyna, njoftoi se me Covid-19 janë infektuar mbi 6000 nxënës dhe afër 1500 mësimdhënës.

Këtë konferencë Maloku Bërdyna e shfrytëzoi për të bërë thirrje që të respektohen masat anti-Covid, që të mundësohet prezenca fizike në shkolla.

Zëvendësministrja njoftoi edhe se Kuvendi i Kosovës ratifikoi marrëveshjen për programin Fulbright të shkëmbimit akademik SHBA-Kosovë.