Fjalë Kyçe

Gruaja e Millosheviqit: Kosova u formua brenda natës

Gruaja e Millosheviqit: Kosova u formua brenda natës

Bashkëshortja e Kasapit të Ballkanit, Slobodan Milosheviqit – Mirjana, kishte dhënë një intervistë të për median ruse, ku jetonte dhe vepronte tash e disa vjet. Ajo mes tjerash kishte folur edhe për pavarësinë e Kosovës, duke hedhur akuza ndaj ndërkombëtarëve si dhe duke e cilësuar shtetin e Kosovës si të formuar mbi dhunë.

“Raporti i Dick Marty-t ka injoruar të gjitha frikërat e UÇK-së. Si e interpretoni faktin që Perëndimi hesht në gjithë këtë dhe se askush nuk jep përgjegjësi për krimet?” – deklaroi ajo.

Mira ishte deklaruar se shteti i Kosovës është krijuar brenda natës dhe jashtë Kosovës.

“Sikur të ishte krijuar gjatë ditës dhe nga përfaqësues më të mirë të popullit shqiptar, nuk do t’i kishte themelet mbi dhunë”.“Nëse interesat e shqiptarëve u përfaqësuan nga njerëz më të mirë – të arsimuar dhe të emancipuar, ndoshta për realizimin tyre nuk do t’i duhej edhe një shtet tjetër shqiptar, por këto interesa do t’i gjenin në jetën e përbashkët me ata që jetonin më parë”.

“Por, pasi ‘shtetin’ e formuan jashtë Kosovës, jo-shqiptarët, ata i përdorën shqiptarët e duhur për këtë qëllim në Kosovë. Ata më të mirët nuk i kishin në dispozicion të tyre, prandaj punët ‘shtetërore’ të bashkëpunëtorëve të tyre detyrohen të mos i reklamojnë”, kishte deklaruar Mirjana kohë më parë.

Ajo raportohet të ketë vdekur sot, në moshën 76 vjeçare.