Fjalë Kyçe

Haradinaj: E vërteta jonë janë varret masive në tërë Kosovën

Haradinaj: E vërteta jonë janë varret masive në tërë Kosovën

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka kujtuar 20 vjetorin e masakrës së Belegut, ku u ekzekutuan shumë persona.

Haradinaj, ka thënë se e vërteta jonë janë varret masive, shkruan Gazeta Alo.

Sipas tij, shumica nga 46 të ekzekutuarit nuk e kanë ende një varr të shënjuar në këtë tokë, për të cilën ata janë sakrifikuar.

Postimi i tij i plotë:

E vërteta jonë janë varret masive në tërë Kosovën. Liria e atdheut tonë mban emrin e secilit nga martirët e Belegut dhe tërë Kosovës. Duke qenë se shumica e të vrarëve në Beleg konsiderohen të zhdukur të luftës kjo masakër e ka edhe dimensionin e saj më të dhimbshëm, sepse shumica nga 46 të ekzekutuarit nuk e kanë ende një varr të shënjuar në këtë tokë, për të cilën ata janë sakrifikuar. Sot, njëzet vjet më vonë, ne e vazhdojmë betejën për zbardhjen e fatit të të gjithë martirëve dhe nuk do të ndalemi deri sa të gjenden eshtrat e secilit njeri të Kosovës, të vrarë në luftë./Gazeta Alo/