Fjalë Kyçe

Haradinaj: Në shtetin tonë të ri nuk ka vend për diskriminim

Haradinaj: Në shtetin tonë të ri nuk ka vend për diskriminim

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj në Ditën Botërore të të Drejtave të Njeriut, ka thënë se mund të krenohemi me garantimin e të drejtave për çdo komunitet dhe në këtë drejtim synojmë të jemi kampionë të vërtetë në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut.

Ai ka shkruar në Facebook se Kosova ndjekë praktikat më të mira të shoqërive të lira, ku dinjiteti dhe integriteti i njeriut është interes thelbësor.

“Në Ditën Botërore të të Drejtave të Njeriut, mund të krenohemi me garantimin e të drejtave për çdo komunitet dhe në këtë drejtim synojmë të jemi kampionë të vërtetë në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut.

Të drejtat e njeriut janë të pandashme, të ndërlidhura dhetë ndervarura, qofshin të drejta civile apo politike. Në shoqërinë dhe nështetin tonë të ri, nuk ka vend për diskriminim në baza etnike, fetare,partiake ose rajonale dhe për këtë krahas Kushtetutës sonë shumë të avancuar,ekziston një vetëdije e lartë qytetare dhe institucionale”, ka shkruar ai.