Fjalë Kyçe

Haradinaj thotë se i di arsyet pse Austria po mbështet ndarjen e Kosovës

Haradinaj thotë se i di arsyet pse Austria po mbështet ndarjen e Kosovës

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj thotë se i di arsyet pse Austria po mbështet ndarjen e Kosovës. Ai ka kujtuar dasmën e kryediplomates austriake korrikun e vitit të kaluar në të cilën i ftuar ishte edhe presidenti rus Vladimir Putin.

Nusja Karin Kneissl është përgjegjëse në qeverinë austriake për punët e jashtme. Rusi kishte dhuruar asaj lule dhe gjatë dasmës edhe kishin vallëzuar bashkë.

“Ishte shumë domethënës fakti se presidenti Putin mori pjesë në dasmën e Ministres së Jashtme të Austrisë. Pastaj shihni kush është për ndarje të Kosovës, Kancelari i Austrisë. Pra Putini i shkoj në dasmë ministres që ia bën politikën e jashtme, përfshirë Ballkanin”, thotë Haradinaj.

“Nuk i shkoj Trumpi në dasmë, nuk i shkoj Merkeli por i shkoj Ministres së Jashtme të Austrisë Vladimir Putin në dasmë edhe vallëzoi me nusen’, tregoi Haradinajt skenat që kishte parë në media.

“Nëse ne nuk dijmë me i lexu këto deklarata ne nuk e meritojmë as shtetin”, tha i pari i ekzekutivit.
Haradinaj vazhdimit është shprehur kundër ndryshimit të kufijve.