Fjalë Kyçe

Haradinaj: Ushtria e Kosovës është në “dhimbjet e fundit para lindjes së madhe”

Haradinaj: Ushtria e Kosovës është në “dhimbjet e fundit para lindjes së madhe”

Ushtria e Kosovës është në “dhimbjet e fundit para lindjes së madhe”, thotë kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj.

Ai në një intervistë ekskluzive për Rubikon vetëm një ditë para votimit të ushtrisë në Kuvendin e Kosovës ka folur për sfidat e vendit gjatë gjithë procesit.

“Është mandat i ri, dallon në tërësi nga mandati i mëhershëm. FSK mandatohet për ta mbrojtur Kosovën. Kjo është një përgjegjësi dhe privilegj i madh. Është moment shumë i rëndësishëm në jetën tonë”, ka thënë ai. “Nuk ka qenë proces fare i lehtë, proces mjaftë sfidues dhe akoma jemi nëpër dhimbjet e fundit të lindjes madhe dhe i falënderoj të gjithë që u kujdesën, është menaxhuar mirë nga Kosova, nga të gjitha institucionet, partitë, shoqëria civile, ushtarakët tjerë që po ashtu na kanë kuptuar dhe po besoj që ka qenë edhe një arritje logjike sepse dikur është dashur të ndodhte. Fatmirësisht është arritur kjo pa thyerje të mëdha, pra nuk jemi me thyer me aleatët kryesor, por i kemi disa mungesa në komunikim me disa nga anëtarët e NATO-s”.

Të premten pritet që të votohet transformimi i Forcës së Sigurisë së Kosovës në Ushtri. Pakoja e ligjeve që i jep mandatin mbrojtës FSK-së nesër pritet të votohet në lexim të dytë, në një ditë, që po cilësohet historike për Kosovën.