Fjalë Kyçe

Haxhiu: Krimi dhe korrupsioni në Kosovë nuk po luftohet seriozisht

Haxhiu: Krimi dhe korrupsioni në Kosovë nuk po luftohet seriozisht

Deputetja e Kuvendit të Kosovës nga Lëvizja Vetëvendosje, Albulena Haxhiu, ka thënë se në Kosovë ende nuk ka veprim serioz në luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Haxhiu në një konferencë për media ka thënë se për shkak të këtyre problemeve numri i papunësisë në Kosovë sa shkon e rritet.

”Kosova ka shumë probleme me sistemin e drejtësisë dhe ende s’kemi parë veprim serioz për luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit”.

”Dy nga problemet në Kosovë janë mungesa e zhvillimit ekonomik si dhe mungesa e luftimit të krimit të organizuar”.

”Në Kosovë papunësia çdo vit e më shumë po shënon rritje”.

”Janë afër 40% e popullsisë që janë të papunë, mbi 18% janë në varfëri ekstreme por kemi një grup njerëzish që mbajnë më shumë se dy vende pune, madje deri në 6 e 7 vende pune”.

”Ata i gjejmë në ekzekutiv, legjislativ e sidomos në sistemin e Drejtësisë”.