Fjalë Kyçe

Ish-ambasadori i Shqipërisë: Asociacioni, kusht që nuk lidhet me Këshillin e Evropës

Ish-ambasadori i Shqipërisë: Asociacioni, kusht që nuk lidhet me Këshillin e Evropës

Ish-ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Arben Çejku, ka thënë se vendosja e Asociacionit të Komunave me Shumicë është se një kusht që nuk lidhet me anëtarësim në Këshillin e Evropës.

“Uroj të ketë një përfshirje të disa minutave të fundit, por me aq sa duket kjo nuk do të ndodhë që për shkak se fajësohet në Asamblenë e Këshillit të Evropës, Serbia u angazhua për të shtyrë në kohën e vendit dhe për të marrë një gjë të tillë nga agjenda e Kosovës”.

“Vendosja e kushtit të Asociacionit të Komunave Serbe është një kusht që nuk lidhet me Këshillin e Evropës. Nga ana tjetër unë mendoj se Kosova mund të ketë bërë një hap përpara duke dërguar një draft të Asociacionit të statutit të saj në Gjykatën Kushtetuese për t’i dhënë kohë vetes edhe miqve të saj të ndihmojnë në këtë proces”, ka thënë Çejku për Zërin e Amerikës.