Fjalë Kyçe

Ja përse duhet t’u krihni gjithmonë flokët fëmijëve

Ja përse duhet t’u krihni gjithmonë flokët fëmijëve

Krehja e flokëve të tij rregullisht mund të jetë e dobishme për fëmijët.

Jo të gjithë të sapolindurit lindin “tullacë”, disa mund të kenë shumë flokë, por dendësia dhe ngjyra e flokëve të një fëmije mund të ndryshojnë para se të mbushë një vjeç. Ai madje mund të humbasë disa nga flokët e tij deri në kohën kur të mbushë  gjashtë muajsh dhe pastaj ato mund të rriten përsëri. Por nëse fëmija juaj ka flokë të dendur apo jo, krehja e flokëve të tij rregullisht mund të jetë e dobishme për të, transmeton “Living”. Disa nga arsyet janë të renditura më poshtë:

1.Nxit rrjedhjen e shëndetshme të gjakut: Duke krehur flokët e fëmijës suaj me një furçë për fëmijë, e cila duhet të jetë e butë, mund të ndihmojë në rritjen e rrjedhjes së gjakut në lëkurë ne kokës duke e stimuluar atë. Si rezultat, ajo do të nxisë rritjen e shëndetshme të flokëve.

2.Ndihmon bebin për t’u relaksuar: Krehja ose larja e flokëve të foshnjës me butësi mund të japë një ndjenjë terapeutike për të vegjlit dhe t’i bëjnë ata të ndihen të qetë. Kjo mund të jetë e dobishme nëse doni ta bëni fëmijën që të flerë

3.Stimulon Sistemin Nervor: Kur krihni  flokët e foshnjës tuaj, ju masazhoni lëkurën e kokës. Fëmija juaj mund të ndjejë se po i jepni një masazh të lehtë, të cilat mund ta ndihmojnë atë të relaksohet. Masazhimi gjithashtu mund të stimulojë sistemin nervor të tij. Kjo do të promovojë më tej një sistem më të fortë nervor qendror dhe vogëlushi juaj do të ketë një tru më të shëndetshëm.

4.Pastron pjesën e sipërme të kokës: Foshnjat e sapolindura, sidomos në muajt e parë, kanë tendencë të zhvillojnë lëkurë me luspa mbi kokën e tyre. Megjithëse kjo gjendje është e padëmshme dhe zakonisht shërohet vetë, duke krehur flokët e foshnjës tuaj rregullisht do të ndihmojë në pastrimin e lëkurës dhe madje do të zvogëlojë gjasat për të zhvilluar përsëri këto luspa.

Kur duhet të filloni të krehni flokët e foshnjës? Ju mund të filloni këtë procedurë në çdo kohë. Nuk ka moshë të caktuar për të filluar krehjen e flokëve të tij, por gjithmonë mos harroni të përdorni furçën e duhur që fëmija të mos shpohet apo të mos i irritohet lëkura.