Fjalë Kyçe

Ja sa vota morën serbët në Drenas

Ja sa vota morën serbët në Drenas

Në bazë të të dhënave zyrtare të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), partitë serbe kanë arritur të fitojnë dhjetëra vota në Drenas.

Komuna e Drenasit konsiderohet si komunë ku nuk jeton asnjë komunitet pakicë, në veçanti ata serb, megjithatë në zgjedhjet e djeshme, subjektet politike serbe kanë marrë 42 vota, kurse subjektet tjera të komuniteteve kanë marrë gjithsej 348 vota.

Në mesin e votave për serbët, Lista serbe ka marrë dy vota, Partija Kosovskih Srba ka marrë 23 vota, Nova Demokratska Stranka 3 vota, Sloboda 5 vota dhe Samostalna Liberalna Stranka 12 vota.

Interesante është edhe votimi për Partinë Liberale Egjiptiane, e cila ka marrë 302 vota.

Ndërkohë, 9 subjektet tjera politike të komuniteteve joshimicë kanë marrë edhe 82 vota.