Fjalë Kyçe

Jasharaj tregon se a do të mbahet nesër mësim

Nesër nuk do të ketë mësim në gjithë shkollat e Kosovës.

Lajmin e ka konfirmuar Rrahman Jasharaj, Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës.

“Jo nuk do të ketë mësim. Vendimi i SBASHKUT mbetet në fuqi. Jemi në pritje të vendimit të Gjykatës lidhur me kompensimin e orëve të mësimit. Besojmë se gjykata do të marrë vendim meritor”, tha ai në klankosovë.

“Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë po bën presion që mësimi të mbahet edhe të shtunën, pra në terren kemi vërejtur se kolegëve tonë po u bëhet presion nga MASHT”.

Ai paralajmëron se “ nëse ky presion vazhdon, Sindikata do t’i riaktivizojë grevat”.

Jasharaj, përmendi edhe letrën e dërguar nga kryeinspektori i Ministrisë së Arsimit siç tha ai “pa titull”, që bëjë presion që të kompensohen orët e humbura nga grevat e mbajtura nga punëtorët e arsimit, për shkak të kërkesës së tyre për ngritjen në 30 për qind të koeficientit të pagës.

Jasharaj poashtu bëri thirrje “që nxënësit të mos shkojnë në mësim në grupe të vogla, por të respektojnë vendimin e SBASHK-ut”.