Fjalë Kyçe

Joe Biden: Janë dy skenarë rreth origjinës së coronavirusit

Joe Biden: Janë dy skenarë rreth origjinës së coronavirusit

Presidenti i SHBA-së, Joe Biden tha se komuniteti i inteligjencës amerikane është i ndarë për origjinën e coronavirusit, domethënë, nëse kalon nga një kafshë e infektuar tek një njeri apo nëse ishte një aksident laboratorik.

Biden tha se kërkoi vazhdimin e hetimit për shpërthimin e pandemisë. Ai tha se inteligjenca amerikane po shqyrton dy skenarë të ndryshëm, se ata nuk janë të bindur në konkluzionet e tyre aktuale dhe se nuk bien dakord që ka më shumë të ngjarë, raporton cnbc.

“Unë i bëra thirrje komunitetit të inteligjencës të dyfishojë përpjekjet për të mbledhur dhe analizuar informacione që mund të na sjellin më pranë një përfundimi përfundimtar dhe të raportojnë përsëri tek unë në 90 ditë”, shtoi Biden.

“Si pjesë e raportit, unë kam kërkuar, nëse është e nevojshme, hetime të mëtejshme në disa zona, duke përfshirë çështje specifike për Kinën”, tha ai.

Ndryshe, Kina vazhdimisht ka mohuar se virusi është krijuar në ndonjë laborator gjersa ka pohuar se virusi kaloi tek njerëzit nga lakuriqët.