Fjalë Kyçe

Këlyshët ngordhin në kroin e Drenasit, nxënësit pinë ujë nga aty

Këlyshët ngordhin në kroin e Drenasit, nxënësit pinë ujë nga aty

Shkolla fillore “Shaban Polluzha”, në Korroticë, furnizohet me ujë nga ky burim. Edhe 270 nxënësit e saj e pinë ujin që rrjedh nga ky krua.

Por në këtë burim uji, që një javë kanë rënë dhe kanë ngordhur tre këlysh duke e kontaminuar ujin që furnizon shkollën.

I pari që e vërejti këtë, ishte Endrit Dobërdolani, banor i fshatit.

Madje, ai doli të hënën nga ora 07:00 e mëngjesit, për mos ta lënë askënd të pijë ujë këtu.

Për ta pastruar vendin, të hënën dolën edhe njësiti i zjarrfikëseve.

Kurse në vendin e ngjarjes, u panë edhe inspektorati i mjedisit të Komunës së Drenasit.

Megjithëse është përgjegjësi e komunës ta mirëmbajë këtë krua, ata u dëgjuan ta urdhërojnë personelin e shkollës “Shaban Polluzha” që ta vendosin derën e hyrjes në këtë krua.

Drejtoresha e shkollës, Drita Curri, thotë se për këtë gjë, u njoftua të dielën vonë.

E të shqetësuar për shëndetin e fëmijëve, shprehen prindërit.

Ky krua nuk u shërben vetëm banorëve te fshatit.

Nga komuna e Drenasit, përmes një përgjigje me shkrim, kanë thënë se kanë urdhëruar ndërprerjen e furnizimit me ujë të pijshëm në objektin e shkollës.

Sipas komunës, ata deri me tani, kanë ndërmarrë dhjetëra aksione për pastrimin e këtij kroi.

Ndërsa fajësuan qytetarët e papërgjegjshëm, për hedhjen e mbeturinave.