Fjalë Kyçe

Këta janë numrat që do t’i bartin partitë e pesë kandidatëve për Kryeministër në listat e votimeve

Këta janë numrat që do t’i bartin partitë e pesë kandidatëve për Kryeministër në listat e votimeve

Këshilli Qendror Zgjedhor bëri sot  tërheqjen e shortit për renditjen e partive politike në fletëvotim.

Numrat ishit të renditur nga 111 deri në 135. Ndërsa Partia Demokratike e Kosovës, ishte ndër të para që tërhoqi shortin dhe mori numrin 112. Pas saj erdhi koalicioni AAK-PSD, të cilët përzgjodhën numrin 119. Lëvizja Vetëvendosje përzgjodhi numrin 126. Koalicioni NISMA-AKR-PD përzgjodhi numrin 122.  E Lidhja Demokratike e Kosovës tërhoqi numrin 134.

– Partia “Fjala” (125)

-Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës (131)

-Lista Serbe (135)

-Gradjanska Iniciativa Gore (133)

-Koalicioni Vakat (124)

-Kosovonevi romani Partia (130)

-Partia Liberale Egjiptiane ( 111)

-Esmir Kasi (132)

-Pogred Zagora (117)

– Partia e Ashkalinjve për Integrim ( 113).