Fjalë Kyçe

Kirurgët përsëri në grevë

Kirurgët përsëri në grevë

Ashtu siç paralajmëruan, pas përfundimit të festës iu rikthyen grevës.

157 kirurgët e Klinikës Universitare të Kosovës sërish të enjten vazhduan grevën me qëndrimin e njëjtë, të mos kryejnë ndërhyrje kirurgjike deri në plotësimin e kërkesës së tyre.

Në ditën e 15 të grevës, janë bashkuar edhe kirurgët e Spitalit regjional të Gjakovës dhe të Gjilanit.

“Kërkesa jonë ka qenë e qartë dhe vazhdon të jetë e njëjta…”, ka thënë, Arbër Morina, zëdhënës i kolegjiumit të përgjithshëm të kirurgëve

Sipas Morinës, në një takim tre orësh që kanë pasur me drejtorin e SHSKUK-së Basri Sejdiun dhe ministrin e Shëndetesisë, Uran Ismajlin nuk kanë gjetur pajtueshmëri për tu realizuar kërkesat e tyre.

“Ata kanë propozuar një pagë të padinjitetshme…”

Ndërkohë, prej kur ka filluar greva drejtori i Shërbimit Spitalor të Klinikës Universitare të Kosovës ka bërë thirrje për ndërprerjen e grevës. Kirurgët thonë që jo vetëm ultimatum, por gjatë kësaj kohe ka pasur edhe mënyra tjera të presionit.

“Numri i intervenimeve i madh, 20-50 raste… gjatë festive kemi intervenimi të jashtëzakonshme”.

Për momentin, kirurgët paguhen marrin pagë prej 549 eurosh pa shujta dhe pagesat për kujdestari. Kjo vlerë sipas tyre duhet të ndryshojë dhe të barazohet me atë të ekspertëve në çfarëdo fushe.