Fjalë Kyçe

Kjo grua 60 vjeçare në Shqipëri vozitë makinë

Kjo grua 60 vjeçare në Shqipëri vozitë makinë

Është e rrallë që të gjesh një grua në Shqipëri në moshën 60-vjeçare që t’i japë makinës mjaft mirë dhe pa frikë si Fidane Duka nga fshati Komsi në Mat.

Fidane Duka nga fshati Komsi në Mat thotë se makina është për djemtë, jo për pleqtë, por është e detyruar që të lëvizë shpesh për të bërë pazarin dhe për të dërguar bulmetin nga fshati në qytet.

Është e rrallë që të gjesh një grua në Shqipëri në moshën 60-vjeçare që t’i japë makinës mjaft mirë dhe pa frikë si Fidane Duka nga fshati Komsi në Mat. Fidanja tregon se shkak për makinën u bë vëllai që ia solli, ndërsa më pas shkoi në kurs tre muaj për të marrë patentën.

Nëna e shtatë fëmijëve e ka mbyllur tregimin e historisë së saj mjaft interesante me një batutë me gazetaren Anjeza Maja në rubrikën “Njerëz të padukshëm”.

‘Jam plakë e vjetër, jam 60-vjeçe, por të kisha qenë e re, nuk do ta kisha liruar vendin e punës, ‘i don’t care” thotë Fidane Duka.

https://www.facebook.com/edirama.al/videos/348095965808400/