Fjalë Kyçe

Kolona të gjata në vendkalimet kufitare, në Merdar deri në katër orë pritje për të dalë nga Kosova

Kolona të gjata në vendkalimet kufitare, në Merdar deri në katër orë pritje për të dalë nga Kosova

Në vendkalimet kufitare të Kosovës me Serbinë edhe sot në orët e pasdites vazhdon të ketë pritje dhe kolona të gjata të automjeteve.

Sipas raportit të Qendrës Kombëtare të Menaxhimit Kufitar të orës 16:25 pritjet më të gjata janë regjistruar në vendkalimin kufitar në Merdar, ku për të hyrë në territorin e Kosovës pritur tri deri në tri orë e gjysmë. Ndërsa në dalje, në këtë pikë kufitare, pritjet e udhëtarëve janë deri në katër orë, teksa kolona e automjeteve është deri në 1.8 km.

Në pikën tjetër të kalimit kufitar Jarinje pritjet në hyrje janë 30-40 minuta , teksa në dalje pritjet janë deri në dy orë, kurse kolona e automjeteve është deri në 1 km.

Ndërkaq tek Dheu i Bardhë pritjet në hyrje janë 25-30 minuta dhe kolona është 200 metra, ndërsa në dalje deri në dy orë dhe kolona është 800 m.

Në pikat e tjera kufitare, në përjashtim të Muçibabës dhe Bërnjakut, hyrjet dhe daljet janë 03-05 minuta dhe nuk ka kolona.