Fjalë Kyçe

Komisioni fton sërish SBASHK’un dhe MASHT’in për të diskutuar rreth orëve të humbura

Komisioni fton sërish SBASHK’un dhe MASHT’in për të diskutuar rreth orëve të humbura

Komisioni për Arsim ka diskutuar sot lidhur me mos mbajtjen e orëve mësimore të cilat janë humbur në grevën që mësimdhënësit kanë mbajtur. Deputetët kanë kërkuar që orët e humbura të zëvendësohen.

Komisioni ka marrë vendim që të mërkurën në ora 10:00, të ftohen SBASHK-u, MASHT dhe këshilli i prindërve për të diskutuar kompensimin e orëve.

Kryetari i këtij komisioni Ismajl Kurteshi, ka thënë se qëndrimi i komisionit është që të zëvendësohen orët e humbura.

“Komisioni për arsim është për kompensimin e orëve. Ne mendojmë se është gabim nëse nuk kompensohen orët, me moszëvendësim po dëmtohen nxënësit”, tha ai.

Deputeti Driton Çaushi, ka thënë se është një papërgjegjësi e madhe që nuk janë duke u kompensuar orët mësimore.

“Mos kompensimi i orëve i cili po vazhdon. Unë mendoj se nuk ka qenë adresa e duhur seanca e Kuvendit, por rrethanat që kanë ardhur mendoj që ka qenë i domosdoshëm. Pasi po shohim që edhe pas asaj kemi një papërgjegjësi të madhe, nuk është më e qartë cila është adresa. Sjelljen e papërgjegjshme të udhëheqësve të SBASHK-ut. A janë unanim mësimdhënësit që të mbyllin sytë kur kanë humbur 14 ditë. A janë edhe prindërit dakord. Është shumë keq nëse ne përballemi me një sistem të dëmtuar, me cilësi të ulët, me të gjitha vërejtjet, mirëpo a jemi tash të gjithë të rrëzuar para këtij fakti. Për mua është shumë absurde kur SBASHK-u e njeh barrën që e kanë mësimdhënësit dhe në të njëjtën kohë nuk është për kompensimin e orëve”, ka thënë ai.

Deputetja e AAK-së, Teuta Haxhiu, ka thënë se për të ka qenë e pabesueshme që SBASHK-u thërret për mos kompensim të orëve.

“Sindikata që për mua ka ndryshuar sidomos në këtë kohë. Nuk guxojmë ta kujtojmë atë që ka thënë kryetari i SBASHK-ut që më mirë të humbet një vit sesa çdo vit. Ministria ka marrë një vendim dhe nuk ka asnjë vendim. Sindikata del i uron nxënësit për përfundim të gjysmëvjetorit dhe notat nuk janë të përfunduara. Gjithçka po shkon prapa. Sinqerisht në përpjekjet tona nuk duhet me u ndal, me thirr në ndërgjegje, nuk e di sa ka mbet, me u thirrë në diçka që i bënë dëm një gjenerate. Unë nuk kisha besua që SBASHK-u thërret që orët të mos mbahen. Derisa as në një konferencë nuk është fol për 420 mësimdhënësit që janë të sëmurë. Nuk e ka ngritur zërin për shkollat që janë në gjendje të keqe”, tha ai.

Deputetja Albulena Balaj, ka thënë se vendimi për kompensim të orëve është marrë bashkërisht me DKA-të dje tash nuk po realizohet.

“Është mirë që me u organizua disa takime që të shohim se a janë mësimdhënësit në pajtim me SBASHK-un. Ajo që po më habit se ministri nuk e ka marrë vendimin vet, ka qenë në bashkëpunim me DKA. nëse është konsultuar me ta tash duhet të gjendet një gjuhë e përbashkët”, tha ajo, transmeton Kp.

 

Deputetja Luljeta Veselaj -Gutaj, ka thënë se duhet të kompensohen të gjitha orët e humbura.

“Ne duhet të mendojmë për të mirën e nxënësve. Duhet të kompensohen orët e humbura. Ne kërkojmë me ligj që të mbahen të gjitha ditët që janë të parapara me ligj. Ne si komision duhrt të bëjmë përpjekje, kemi mbajtur seancë një rezolutë që nuk e kemi votuar, nuk morëm asnjë vendim. Neve nuk na intereson kur mbahen, por kërkojmë të realizohet programi”, tha ajo.