Fjalë Kyçe

Kosova dhe Kolumbia vendosin marrëdhënie diplomatike

Kosova dhe Kolumbia vendosin marrëdhënie diplomatike

Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Behgjet Pacolli, e ka marrë një letër nga homologu i tij nga Kolumbia, Carlos Holmes Trujillo García.

Përmes kësaj letre ai ka njoftohet për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike në mes dy shteteve, veprim ky, që mundëson komunikimin e përhershëm të nivelit më të lartë në mes dy vendeve me shkëmbimin edhe të Ambasadorëve.

Me hapjen e Ambasadës në Bogota, Kosova synon mbulimin dhe përfaqësimin jo-rezident diplomatik edhe në shtete të tjera në atë kontinent.