Fjalë Kyçe

Kosova e fundit në rajon për numrin e vaksinave

Kosova e fundit në rajon për numrin e vaksinave

Një shkrim i publikuar në twitter nga Adi Ćerimagić, analist në “The European Stability Initiative (ESI)”, ka treguar se sa vaksina kanë ardhur në shtetet e Ballkanit.

Deri tash në shtetet e Ballkanit kanë ardhur 49 vaksina për 100 persona mbi moshën 18-vjecare, shkruan Express.

Hungaria ka marrë më së shumti vaksina ndër shtetet e Ballkanit, me 123 sosh. Pas saj vjen Serbia me 90. Mali i Zi me 60. Bullgaria me 42. Shqipëria me 31. Bosnja dhe Hercegovina me 19. E parafundit vjen Maqedonia me 17 sosh dhe Kosova e fundit me 5 vaksina për 100 persona.

Në total, mesatarja e vaksinave është 49 sosh për 100 persona.