Fjalë Kyçe

Kosova me nivelin më të lartë të internetit në Evropë?

Kosova me nivelin më të lartë të internetit në Evropë?

Me 93% të çdo shtëpie me qasje në internet, Kosova konsiderohet si vendi i parë në Evropë me përdorim dhe depërtim të lartë të internetit.

Një studim i fundit i bërë nga “EUROSTAT”, kanë ardhur në përfundim se Kosova në nivel të përdorimit të internetit është e para në Evropë.

Pothuajse çdo shtëpi në Kosovë dhe çdo restaurant ka qasje në internet, më saktësisht 93% e shtëpive kanë lidhje në informata, raporton “EUROSTAT”, transmeton lajmi.net.

Sipas, këtij studimi thuhet se kjo përqindje do vazhdon të rritet me kalimin e kohës, ku çdo i ri ka internet dhe se Kosova është ‘terren pjellor’ për kompanitë e të gjitha fushave të interesuara për zhvillimin, fillimin dhe zgjerimin e bizneseve për të ardhmen.