Fjalë Kyçe

“Kosova po bën hap historik me Ligjin për Pagat”

“Kosova po bën hap historik me Ligjin për Pagat”

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli ka propozuar dy amandamente  në kuadër të Ligjit për Paga.

Të njëjtat kanë të bëjnë me pagat e punëtorëve në universitete, koeficentët e të cilëve do të rriten prej 0.1 për qind, raporton lajmi.net.

Veseli po ashtu ka thënë se Kosova po e merr një hap historik me votimin e Ligjit për Paga.

“Dëshiroj t’i bëj dy propozime apo dy amandamente. Dëshiroj t’i falënderoj deputetët dhe ministrin e Adminsitratës Publike dhe minstrin e Financave si dhe Komisionin Parlamentar. Pas 20 viteve po e bëjmë një hap që mund të quhet një hap historik. Kjo është fitorja më e madhe e drejtësisë për Pagat”, ka thënë ai.

“Mjekët, profesorët, arsimtarët, ushtarët, shumica do të kenë rritje të pagave”, ka shtuar ai.

E propozimi i dytë i Veselit kishte të bënte me rritjen e pagës së drejtorit të Agjencisë Anti Korrupsion.

“Amandamenti 58 a, ka të bëjë me punëtorët në universitete. Nga pika 133 deri 144, propozoj shtim linear prej 0.1 për qind”, ka thënë ai.

“Propozimi i dytë 58 b ka të bëjë me Agjencionin Anti Korrupsion. Drejtorit të AKK-së iu ka ul paga dhe ky nuk është lajm i mirë. Pra paga t’i bëhet sa e deputetëve”, ka thënë ai.