Fjalë Kyçe

 Kur Vladimir Putin vizitoi Kosovën në vitin 2001

 Kur Vladimir Putin vizitoi Kosovën në vitin 2001

Mund të ju duket e pabesueshme, por udhëheqësi i Rusisë dhe një nga kundërshtarët më të mëdhenj të pavarësisë së Kosovës, Vladimir Putin ka vizituar Kosovën.

Putin sot do të vizitoj Beogradin, një nga aleatët kryesor të saj, por shumë vite më parë, presidenti rus ishte edhe në Kosovë.

Ishte vera e vitit 2001, dy vite pasi ishin larguar ushtarët serbë kur Putin kishte zbritur në Kosovë, në atë kohë ai kishte vizituar trupat ruse të cilët kishin uzurpuar Aeroportin e Prishtinës.

Gjatë vizitës së tij, nga Kosova Putin kishte bërë thirrje për izolimin e “terroristëve”, duke mbrojtur sovranitetin e Serbisë.

Tani kur Kosova është e pavarur, Putin mund ta shoh vetëm në ëndërr vizitën në Kosovë.

Ndërkohë viteve të fundit organizatat e ndryshme, kanë alarmuar shpesh për ndikimin rusë në Ballkan por edhe në Kosovë.